Opslaan in de boodschappenlijst
Een nieuwe boodschappenlijst maken

PROCESSORS INTEL XEON

( aantal producten: 1289 )

Xeon server processor - welke te kiezen?

Xeon - een lijn van processoren van Intel, geproduceerd voor serveroplossingen, en verschilt derhalve van de typische processoren die in personal computers worden gebruikt. In de eerste plaats zijn zij ontworpen om continu te werken, vanaf het moment van opstarten, in overeenstemming met de veronderstellingen over de werking van de server.

Het zijn fail-safe processoren, maar ze moeten goed gekoeld worden. Intel Xeon is ontdaan van de overbodige componenten die gebruikelijk zijn in processoren voor thuisgebruik, ten gunste van uitgebreide technologie ter ondersteuning van grote gegevensarrays.

Zij ondersteunen technologieën die speciaal voor servers zijn ontworpen, zoals server RAM met foutcorrectiecode (ECC), die verschilt van standaard RAM door zijn uitgebreide databus en de functie om samen met de gegevens een controlecode over te brengen. Deze code detecteert transmissiefouten en het ECC RAM zelf zorgt voor een optimale systeemstabiliteit van servers.

Bovendien bevat de Xeon-serverprocessor meer cores met Hyper-Threading-technologie om meer threads binnen een enkele core te ondersteunen.

Wanneer u beslist welke serverprocessor u wilt kopen, moet u nagaan wat de behoeften van uw bedrijf zijn. Voor kleine bedrijven die op zoek zijn naar optimale gegevensopslag, is een Xeon-serverprocessor uit de Bronze-serie de beste keuze. Dit zijn relatief goedkope maar betrouwbare processoren die tot 8 kernen en tot 1,5 TB RAM kunnen ondersteunen.

Ze zijn voorzien van maximaal 11 MB ephemeral Cache-geheugen, waardoor de gegevensdoorvoer wordt verbeterd. In tegenstelling tot andere Intel Xeon-processoren werken zij niet met Hyper Threading Technology, waardoor zij worden aanbevolen voor gebruik in kleine bedrijven.

Voor grotere opslagbeheersectoren raden wij aan te kiezen voor Intel Xeon uit de Silver familie - die allemaal in een dual-processor configuratie kunnen werken. Ze bevatten tot 12 kernen en hebben een groter cachegeheugen. Voor wie een echt goede oplossing zoekt voor grote servers, raden wij Intel Xeon-processoren in de Gold-versie aan. 6 TB RAM, tot 22 kernen en 30 MB geheugen.

Cache maakt ze tot een technologische oplossing om prestaties en gegevensbeveiliging op een zeer hoog niveau te waarborgen. Intel Xeon Platinum processoren zijn de merkserie van Intel voor speciale taken. Zij werken in multiprocessorconfiguratie (8 en meer), hebben tot 28 kernen en meer dan 38 MB RAM. Zij zullen hun nut bewijzen in gespecialiseerde ondernemingen die hun activiteit baseren op de IT-sector, waar een maximale betrouwbaarheid en de mogelijkheid tot uitbreiding van de uitrusting van belang zijn.

Als u twijfelt over het kiezen van een server CPU, schrijf ons - onze adviseurs zullen u professioneel advies geven en u helpen de beste CPU voor uw server te kiezen.

pixel