Opslaan in de boodschappenlijst
Een nieuwe boodschappenlijst maken

INTEL SSD

( aantal producten: 12 )

Intel-server SSD's

Bij het inrichten van uw server wordt u geconfronteerd met de keuze van geschikte harde schijven, die de belangrijkste onderdelen ervan vormen. Het opslaan van grote hoeveelheden gegevens is de belangrijkste functie van een server, waartoe ook een snelle gegevensverwerking en een stabiele, continue werking behoren. U vindt Intel SSD dedicated server harde schijven in verschillende capaciteiten van 240 GB tot 7,68 TB. 

SSD-schijven

SSD's zijn veel sneller en efficiënter dan harde schijven dankzij hun ontwerp op basis van NAND-flashgeheugentechnologie. Ze zijn niet zo gevoelig voor mechanische schade omdat ze geen bewegende onderdelen hebben die defect kunnen raken. Door hun kleine formaat en het gebrek aan geluid dat met hun werking gepaard gaat, worden ze beschouwd als een handige en comfortabele oplossing. De Intel SSD's die in onze online shop verkrijgbaar zijn, maken gebruik van de SATA-interface - het is de moeite waard om vóór de aankoop van de schijven te letten op de interfaces van andere serveronderdelen, aangezien deze compatibel met elkaar moeten zijn. Intel SATA-serverdrives hebben een bandbreedte van 6 Gb/s.  

Bij het kiezen van de juiste serverschijf is het de moeite waard te letten op de capaciteit. SSD's zijn weliswaar efficiënter, maar bieden niet zo veel opslagruimte als HDD's. Ze kunnen met succes worden gebruikt in servers die in de eerste plaats bedoeld zijn voor snelle opslag en toegang tot gegevens, maar in servers van het Storage-type, waar een enorme hoeveelheid opslagruimte nodig is, is het beter HDD te gebruiken - het is beslist een goedkopere optie.  


Onder de Intel-servers vindt u modellen die hogere schrijfsnelheden bieden tot 520 MB/s, maar afhankelijk van uw behoeften kunt u in dit opzicht ook kiezen voor overeenkomstig slechtere schijven, die gegevens schrijven met 280 MB/s. Het is de moeite waard om te onthouden dat SSD's een energie-efficiënte optie zijn en dus optimale voorwaarden kunnen bieden voor het onderhoud van een server die van nature ontworpen moet zijn voor continue, ononderbroken werking.

Intel-server SSD's

Bij esus-it.com vindt u Intel server drives speciaal voor de Intel Server S2600BP, S2600ST en S2600WF. SSD's op basis van flashgeheugentechnologie zorgen voor snelle leesverzoeken en zijn geschikt voor gebruik in servers die ontworpen zijn om gegevens in realtime te delen.  

Als u een Storage array wilt bouwen, moet u bereid zijn meer SSD's te kopen, omdat deze niet zoveel opslagruimte bieden als HDD's. Ze kunnen echter een goede oplossing blijken te zijn vanwege hun stille werking en veel hogere betrouwbaarheid, wat een stabiele werking van de server zal garanderen. 
 
Kijk bij het kiezen van Intel SSD's voor uw server naar een aantal specificaties om u te helpen de juiste modellen voor de klus te kiezen. Allereerst moet je je opslagbehoeften evalueren. Je kunt kiezen uit 240 GB, 480 GB of grotere capaciteiten tot 1,92 TB. Met de juiste SSD kunt u de juiste server voor uw behoeften samenstellen. 

Naast de capaciteit zijn ook de maximale lees- en schrijfsnelheden belangrijk bij het kiezen van een SSD-serverschijf. Om een server met hoge prestaties te creëren, kiest u schijven met minimale leessnelheden van 250 MB/s en schrijfsnelheden van 170 MB/s. SSD's van Intel bieden maximale leessnelheden van 540-560 MB/s en maximale schrijfsnelheden van 280 MB/s of 520 MB/s, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in servers die zijn ontworpen voor real-time gegevensuitwisseling. 

Het is ook de moeite waard om aandacht te besteden aan de productgarantie. Bij esus-it.pl geven we 3 jaar garantie op Intel dedicated SSD's voor servers. SSD's zijn minder gevoelig voor storingen dan HDD's, maar hun totale levensduur is iets lager. Met nieuwere technologieën, ook van Intel, kunt u rekenen op meerdere jaren van probleemloze werking.  

Als u niet zeker weet welke Intel SSD serverschijf geschikt is voor uw server, schrijf ons dan en onze specialisten zullen u helpen bij het kiezen van de hardware. 

pixel