Opslaan in de boodschappenlijst
Een nieuwe boodschappenlijst maken

SECURITY

( aantal producten: 74 )

Een hardware firewall - wat is dat?

Een firewall is een systeem dat is ontworpen om een netwerkcomputer te beschermen tegen aanvallen die zowel zijn gericht op het onttrekken van gegevens als op het installeren van gevaarlijke software, zoals spyware. Een hardware-firewall is, zoals de naam al aangeeft, een apparaat dat op een besturingssysteem draait en functies ondersteunt die gegevensbescherming bieden.

Op passende wijze geconfigureerde apparatuur is geconstrueerd om de functie te vervullen van beveiliging van computers die op het internet zijn aangesloten, en is voornamelijk bedoeld voor gebruik in bedrijfsnetwerken, waar een aanzienlijk risico bestaat op het uitlekken van vertrouwelijke gegevens. De beveiliging is niet alleen bedoeld om ongeoorloofde toegang tot informatie te voorkomen, maar ook om ingrepen in het systeem te voorkomen die de werking van de instelling in gevaar kunnen brengen.

Het apparaat moet worden gekenmerkt door een relatief hoge gegevensdoorvoer en een optimale schaalbaarheid, zodat het snel kan worden uitgebreid in geval van grotere behoeften. Ook moet aandacht worden besteed aan het gemak waarmee de hardware kan worden geconfigureerd. Een hardwarematige firewall kan extra functies bieden, zoals bijvoorbeeld het waarschuwen van de netwerkbeheerder bij gedetecteerde inbraakpogingen.

Hoe werkt een hardware firewall?

NGFW's zijn hardware-firewalls van de volgende generatie die op een allesomvattende manier werken. De belangrijkste functies van het apparaat zijn onder meer inbraakdetectie en -preventie, apparaatrapportage, balancering van netwerkbelasting, voorkoming van gegevensverlies, filtering van pakketinhoud en URL's, bescherming van draadloze netwerken of DDOS-mitigatie.

Een hardwarematige firewall kan een apparaat zijn dat op verschillende oplossingen is gebaseerd. De meest gebruikte zijn firewalls met één of twee screeningsrouters. In het eerste geval scheidt de router het beschermde netwerk en controleert hij de verzonden pakketten. De versie met twee routers biedt een grotere bescherming - enerzijds creëert hij een barrière voor het beschermde netwerk, anderzijds beschermt hij de gegevens intern en voorkomt hij ongeoorloofde verbindingen met de bedrijfsserver.

Een andere populaire oplossing is een hardware-firewall met twee netwerkkaarten. Dankzij de dubbele toegang tot het netwerk (intern en extern) kan de onderlinge transmissie van gegevenspakketten worden gecontroleerd, en door de juiste configuratie kan de transmissie worden toegestaan of effectief worden geblokkeerd.

Hardware of software firewall?

Een hardware voorkomt inbraken in een bepaald netwerk en wordt voornamelijk gebruikt in bedrijven die hun werkzaamheden baseren op het gebruik van een server en een lokaal netwerk. Software daarentegen is een persoonlijk beveiligingsmiddel, d.w.z. software die is ontworpen om een specifiek apparaat te beschermen tegen aanvallen en het lekken van gegevens. Een software firewall is altijd een goede manier om uw persoonlijke computer en de gegevens die erop zijn opgeslagen te beschermen.

pixel