Opslaan in de boodschappenlijst
Een nieuwe boodschappenlijst maken

CONTROLLERS

( aantal producten: 235 )

Opslagcontrollers - wanneer komen ze van pas?

Interne vaste-schijfcontrollers die in de fabriek op CPU's zijn aangesloten, zijn mogelijk niet voldoende als u de opslagbronnen van uw computer wilt uitbreiden of een opslagarray wilt maken.

Geheugencontrollers zijn verkrijgbaar als stand-alone kaarten met PCI- of PCI Express-connectoruitgang. Als u op zoek bent naar een passende oplossing voor uw computercomponenten, bekijk dan ons assortiment geheugencontrollers. Het kan gebeuren dat oudere moederborden alleen een SATA-aansluiting hebben. Dit is problematisch voor degenen die willen overklokken en een M.2 harde schijf met hogere prestaties willen aansluiten - er is geen fysieke manier om componenten te verwisselen.

In dit geval moet een geschikte poort worden gecreëerd door opslagcontrollers aan te sluiten. Geheugencontrollers zijn ook nuttig als u een disk array moet maken. In de regel is dit een maatregel om de prestaties van de hardware te verbeteren, de opslagruimte te vergroten, of de beveiliging van de gegevens te verbeteren.

Disk array en geschikte opslagcontrollers

Als er geen interfaces beschikbaar zijn om extra schijven in de server aan te sluiten, of als het nodig is om kritieke gegevens extra te beschermen en toegankelijk te maken, moet RAID-technologie worden gebruikt in combinatie met geschikte opslagcontrollers.

Ons assortiment omvat controllers die u helpen een efficiënte geheugenruimte te creëren, gezien als een logisch geheel in RAID 0-technologie. Als u een geheugencontroller wilt gebruiken om de veiligheid van uw gegevensopslag te vergroten, kunt u modellen overwegen die geschikt zijn voor RAID 1, waarbij een zogenaamde spiegelkopie wordt gemaakt.

Voor servers is het de moeite waard te investeren in opslagcontrollers met meer poorten - wij bieden controllers die tot 10 schijven kunnen aansluiten.

Geheugencontrollers - hoe vind ik het juiste model?

Ons assortiment omvat harde-schijfcontrollers uit de SmartArray- en MegaRAID-families die SAS-, SATA- of NVMe-interfaces ondersteunen. Naast controllers met het meest gebruikelijke PCIe bay type (laag profiel), bieden wij controllers met modulaire a/b/c type, evenals Mezzanine Card.

Er zijn geheugencontrollers met interne connectoren van het type SFF-8487 en de populaire SFF-8644, de zogenaamde Mini-SAS HD, SFF-8654, de zogenaamde SlimSAS en PCIe-controllers, waarop u harde schijven kunt aansluiten. Controllers met externe aansluitingen SFF-8088, ook wel Mini-SAS genoemd, zijn geschikt voor het aansluiten van externe schijven en externe disk arrays. Bij het kiezen van een controller is het raadzaam aandacht te besteden aan de parameter Cache - deze is vooral belangrijk bij servers.

pixel