Opslaan in de boodschappenlijst
Een nieuwe boodschappenlijst maken

JBOF

( aantal producten: 38 )

JBOF - wat is dat?

JBOF (Just a Bunch of Flash) is een moderne serveroplossing, die het gebruik van solid-state drives (SSD's) beoogt. De naam doet denken aan JBOD (Just a Bunch of Disks), dat zijn HDD-platforms met meerdere schijven, meestal te vinden in een rack. JBOF is een serverplatform dat geschikt is voor het creëren van grote opslagruimte, maar is een veel efficiëntere en kosteneffectievere oplossing dan het gebruik van HDD's.  


SSD's werken efficiënter dankzij het gebruik van Flash-geheugentechnologie. Hierdoor kunnen zij serverruimten ondersteunen in grote bedrijven waar zowel een grote gegevensopslagruimte als de mogelijkheid om informatie snel te raadplegen en weg te schrijven nuttig zijn. Hoewel SSD's niet dezelfde grote capaciteiten bieden als HDD's, zijn er met JBOF geen beperkingen om ze te combineren in grote RAID-schijfgroepen. Op die manier kan een geoptimaliseerde server worden gecreëerd die vele TB's aan informatie kan opslaan en tegelijkertijd efficiënt kan reageren op realtime lees- en schrijfverzoeken, waardoor de operationele efficiëntie wordt verbeterd.

Just a Bunch of Flash - is deze server oplossing de moeite waard? 

SSD's bieden weliswaar niet zoveel gegevensopslagruimte, maar zijn veel beter bestand tegen mechanische beschadiging dan harde schijven. Dit komt doordat solid-state drives niet afhankelijk zijn van bewegende onderdelen en, door het ontbreken van magnetische platters, de kans op schade wordt verkleind. Een bijkomend voordeel van het gebruik van SSD's is dat ze stil werken, wat uiterst comfortabel kan zijn, aangezien de opeenhoping van lawaaierige apparaten meestal de geluidsisolatie van serverruimtes in de buurt van werkruimten vereist.  

SSD-technologieën werken sneller door het gebruik van Flash-geheugen. Bijgevolg is de JBOF geschikt voor gebruik waar niet alleen een grote gegevensopslagruimte maar ook een snelle serverrespons belangrijk is, zodat een gegevensbank met informatie in real time door meerdere gebruikers kan worden gebruikt.  


Een SSD is ook uit economisch oogpunt een goede oplossing - hij verbruikt veel minder stroom dan een HDD. Dit betekent dat een server die moet worden ingesteld voor continu gebruik gedurende vele jaren, energiezuinig zal zijn. SSD's zijn van nature de beste moderne oplossing voor laptops en worden sinds kort ook gebruikt als servercomponenten.

NVMe JBOF-platform

NVMe is een uiterst krachtige, schaalbare oplossing die wordt gebruikt in SSD-serverplatforms (JBOF). De NVMe-interface maakt het mogelijk NVMe-apparaten aan te sluiten op servers via een PCI-E 3.0 x connector - dit betekent dat NVMe-servers maximaal geschikt zijn voor SSD-gebruik. Zij verbeteren de prestaties van de gehele server en maken uitzonderlijk snelle connectiviteit mogelijk, waardoor de efficiëntie van het gehele platform wordt verbeterd.  

Als u op zoek bent naar een moderne serveroplossing die voldoet aan de behoeften van uw bedrijf, bieden wij platforms met maximaal 24 schijven, met ondersteuning voor maximaal 184 TB aan capaciteit. Dit betekent dat u gemakkelijk een krachtige serverruimte kunt creëren die gemakkelijk kan worden uitgebreid. Dankzij de Flash-technologie zal het gebruik van de server snel en efficiënt zijn, en zal de levensduur toenemen, in verhouding tot het gebruik van JBOD.  

Vergeet niet dat de JBOF een energie-efficiënte en stille oplossing is, dus geschikt voor het creëren van een moderne serverruimte die vele jaren mee zal gaan. JBOF is de perfecte oplossing als u de mogelijkheid wilt behouden om onderdelen snel te repareren of te vervangen, en om nieuwe onderdelen toe te voegen als u moet uitbreiden met extra schijven of andere componenten. 

Wanneer u JBOF uit ons assortiment kiest, krijgt u beslag van de hoogste kwaliteit, waarvoor wij vijf jaar garantie geven. Just a Bunch of Flash is een serverplatform dat aan populariteit wint en steeds meer wordt gebruikt in IT-bedrijven. Als u niet zeker weet welke hardware aan uw behoeften zal voldoen en het beste voor uw bedrijf zal werken, schrijf ons dan - onze specialisten zullen u professioneel advies geven en u helpen apparatuur te kiezen. 

pixel