Opslaan in de boodschappenlijst
Een nieuwe boodschappenlijst maken

SFP-MODULES

( aantal producten: 294 )

Wat is een SFP-module? 

SFP-modules zijn een soort transceivermodules, waarmee netwerkapparatuur kan worden uitgebreid met extra communicatiepoorten, bijvoorbeeld een optische connector of een RJ45-connector. Zij maken de verbinding van bijvoorbeeld netwerkkaarten met switches via optische vezels mogelijk, waardoor een stabiele en eventueel snelle datatransmissie tussen apparaten in een lokaal netwerk mogelijk wordt.

Het gebruik van SFP-inzetstukken biedt vele voordelen die netwerkapparatuur veelzijdiger maken in vergelijking met geïntegreerde communicatiepoorten. Een van de grootste voordelen van het gebruik van een SFP-inzetstuk is dat u het kunt configureren zoals u wilt, afhankelijk van het type netwerk (glasvezel- of twisted pair-gebaseerd) waarmee u wilt communiceren.

SFP - wat is het en waarvoor wordt het gebruikt?

SFP-insteekmodules worden gebruikt in netwerkapparaten die over een SFP-poort beschikken. U kunt dan zo'n module gebruiken en de functie van het betreffende netwerkapparaat uitbreiden met extra interfaces. SFP inserts maken bijvoorbeeld de omzetting van een elektrisch signaal in een optisch signaal mogelijk, zodat u een verliesvrije communicatie tussen netwerkapparaten kunt realiseren en tegelijkertijd de reikwijdte van een bepaald netwerk kunt vergroten.

De SFP-module is een essentieel verbindingselement in het geval van glasvezelnetwerken en wordt onder meer gebruikt om mediaconverters (van elektrisch naar optisch) en andere communicatieapparatuur zoals netwerkswitches (switch) met glasvezelkabels te verbinden.

Soorten SFP-modules

In ons aanbod vindt u vele soorten inzetstukken die verschillende soorten interfaces ondersteunen, waaronder GBIC, RJ-45, SFP, SFP+, QSFP+, QSFP28, waarmee communicatie mogelijk is met snelheden van 1 Gb/s, 10 Gb/s, 20 Gb/s, 25 Gb/s, 40 Gb/s, 100 Gb/s en die werken op afstanden variërend van enkele tientallen meters tot zelfs 80 km. De meest populaire inserts zijn SFP (1 Gbps) en SFP+ (10 Gbps). RJ45-inserts breiden een netwerkapparaat uit met een RJ45-poort, die een bandbreedte van 1 Gbps heeft.

Modules kunnen ook worden onderscheiden op basis van het type connector - momenteel is de meest gebruikelijke LC-connector (Little Connector) die samenwerkt met multimode (MM) en single-mode (SM) optische vezel, SC-connector is kenmerkend voor GBIC - ook samenwerkend met 2-vezel (MM) en 1-vezel (SM) optische vezel. MPO- en MPT-connectoren zijn multivezelconnectoren met hoge dichtheid die worden gebruikt in modules die werken met snelheden van 40Gb/s en hoger - ons aanbod omvat QSFP+ en QSFP28-modules met dit type connector

pixel