Opslaan in de boodschappenlijst
Een nieuwe boodschappenlijst maken

KOELING ACCESSOIRE

( aantal producten: 615 )

CPU-koeling - typen

De CPU is een groep computeronderdelen die tijdens het gebruik grote hoeveelheden warmte afgeeft. Het is de moeite waard om optimaal afgestelde ventilatoren of koellichamen te gebruiken om de hardware tegen oververhitting te beschermen. Wij bieden een breed scala van warmteafvoerapparaten - zowel interne als externe.

Als u op zoek bent naar een oplossing om de processor in uw server passief te koelen, kijk dan eens naar ons assortiment koellichamen. Met koellichamen kunt u de CPU op een optimale temperatuur houden zonder dat luchtventilatoren nodig zijn. Ze worden vooral aanbevolen voor servers in rekken, vanwege de beperkte ruimte voor de montage van extra apparaten.

Bovendien zijn ze, in tegenstelling tot de meeste luchtventilatoren, stil in werking. Er zijn ook hybride technologieën die gebaseerd zijn op de werking van het koellichaam met behulp van een ventilator. Het is waar dat grote serversystemen, die continu onder aanzienlijke belasting werken, beproefde koelmethoden vereisen en hier kan het beste worden gekozen voor actieve koeling, waarbij ventilatoren worden gebruikt om de koelefficiëntie te verhogen.

PC-koeling vs. serverkoeling

Voor personal computers wordt aanbevolen passieve koellichamen te gebruiken die tegen hun taak zijn opgewassen en de juiste temperatuur van de CPU handhaven tijdens het gebruik van de computer. Het is niet nodig een speciale combinatie met actieve koelers te gebruiken, gezien de beperkte bedrijfstijd van een apparaat met een laag rendement.

Voor servers die continu draaien, is een hybride oplossing het overwegen waard. Het is de moeite waard aandacht te besteden aan het ontwerp en de technische parameters van koelventilatoren. Een grotere ventilator en een hogere rotatiesnelheid zullen de koelprestaties beïnvloeden, maar tegelijkertijd meer lawaai veroorzaken. In het geval van gesloten servers zal dit echter geen invloed hebben op het comfort van het werk. Een geschikt lager vermindert het lawaai van de ventilator, en met een geschikte stekker kan de ventilator vanaf het moederbord worden bediend.

De CPU-specifieke koelplaten die in onze winkel verkrijgbaar zijn, kunnen het hoogste niveau van passieve koeling bieden, zodat het niet nodig is extra ventilatoren te installeren in kleine servers.

CPU-koeling - wat te kiezen?

Als u op zoek bent naar een optimale koeloplossing voor uw computer of server, controleer dan eerst het moederbord - de componenten moeten compatibel zijn met de beschikbare slots. In ons aanbod vindt u koelprofielen speciaal voor specifieke servers, compatibel met HP of Dell toestellen.

Wij bieden zowel passieve als hybride koelers - als u niet zeker weet welke optie geschikt is voor uw hardware, kunt u ons mailen. Onze adviseurs zullen met plezier uw vragen beantwoorden en u professioneel advies geven.

pixel