Opslaan in de boodschappenlijst
Een nieuwe boodschappenlijst maken

DDR5 ECC

( aantal producten: 12 )

RAM DDR5 ECC

DDR5 is een technologie waar we al een hele tijd op zitten te wachten. RAM dobbelstenen van het type DDR5 hebben een langverwachte revolutie in de wereld van de technologie teweeggebracht en stellen apparaten in staat hun werking aan te passen aan hun doel. Wat is er nieuw aan het DDR5 type RAM? Hoe verhoudt het zich tot zijn voorgangers? Is het mogelijk om DDR5 RAM ECC te kiezen en is het de moeite waard om ze in laptops te gebruiken? 

DDR5 is een volledig nieuwe benadering die de prestaties van hardware ondersteunt, of het nu voor thuisgebruik of voor op het werk is, en die ook aansluit bij de technologie die voor serverplatforms wordt overwogen. DDR5 brengt uitzonderlijk hoge klokfrequenties - tot 7200 MHz op dit moment, dat is twee keer zo hoog als de vorige DDR4-technologie. Tegelijkertijd is het vermeldenswaard dat DDR5 RAM-dobbelstenen zodanig zijn ontworpen dat het stroomverbruik dat nodig is voor de goede werking van de subeenheid tot een minimum is beperkt. DDR5-stenen werken dan ook bij 1,1 V, wat aanzienlijk betere prestaties oplevert dan DDR4.  

DDR5 ECC dobbelstenen zijn bedoeld voor servertoepassingen. ECC, of Error Correction Code, is een systeem dat fouten bij de overdracht van gegevensbits opvangt en het mogelijk maakt corrupte bits in enkele (single bit correction) of dubbele (double bit correction) bits te wijzigen. Het gebruik van het ECC-systeem in het RAM betekent dat de stabiliteit van de server kan worden verhoogd, hetgeen tot dusver echter gepaard ging met verminderde prestaties.  

DDR5 ECC is echter een geheel nieuwe technologie die een geheel andere, hogere prestatie garandeert, zodat het gebruik van ECC in werkcomputers een goede oplossing kan zijn - zelfs de vermindering van de prestaties van de RAM dobbelstenen zal niet worden gevoeld, omdat de nieuwe technologie een goede doorvoer garandeert. Is het de moeite waard om DDR5 ECC RAM te gebruiken in computers? U kunt ze gebruiken, maar het is niet noodzakelijk. De ECC-oplossing zal zich echter altijd bewijzen in servers en werkstations waar een stabiele, ononderbroken werking prioriteit heeft boven klokken en doorvoer.

DDR5 ECC RAM - hoe kiest u de juiste?

Denk er bij het kiezen van RAM aan de interface af te stemmen op het moederbord. DDR5 is een nieuwe technologie die niet in alle gevallen kan worden gebruikt. Het is vereist om een nieuwe generatie processor te gebruiken die compatibel is met het DDR5 type. De nieuwe RAM dobbelstenen bieden interessante oplossingen - een van de nieuwigheden is het toegenomen aantal communicatiekanalen - de modules krijgen dubbele kanalen toegewezen, met dezelfde bandbreedte voor gegevensoverdracht. 

Met deze wijziging kunt u, in plaats van een DDR4 dual channel geheugen te gebruiken, een enkel DDR5 geheugen gebruiken met hetzelfde effect. Geheel nieuw is ook de mogelijkheid om een dual channel DDR5 RAM te gebruiken - dit geeft u een interessante optie die niet beschikbaar was in de eerdere standaard dobbelstenen, namelijk vier-kanaals modus. 

Wanneer u beslist welke RAM dobbelsteen u kiest, moet u letten op uw hardware-eisen en prestatieverwachtingen. U kunt RAM kiezen met verschillende capaciteiten, in het geval van DDR5 ECC van 8 tot zelfs 64 GB. Tegelijkertijd moet u het geheugen selecteren in relatie tot de vereiste klokfrequentie. In ons assortiment vindt u DDR5 ECC RAM's die reiken van 4800 tot 5600 MHz, dus veel meer dan door de vorige generatie dobbelstenen werd aangeboden.

De CL-index, die de latentie van de gegevensoverdracht ten opzichte van het moment van aanvraag beschrijft, is ook belangrijk. Hoe lager de verhouding, hoe beter, maar in het geval van nieuwe dobbelstenen is het niet alleen het getal waarmee rekening moet worden gehouden. Er moet ook rekening worden gehouden met de klokfrequentie. Daarom zal een CL van 40, bij hoge kloksnelheden, vergelijkbare of zelfs betere real-time prestaties geven dan DDR 4 met een CL van 9.

DDR5 ECC RAM - ons aanbod

In onze online winkel vindt u de nieuwe generatie RAM dobbelstenen, type DDR5 met ECC systeem van bekende merken, waaronder Samsung, Hynix of Micron. Het aanbod van DDR5 RAM dobbelstenen groeit voortdurend, dus als u niet zeker weet welke u moet kiezen, schrijf ons - onze specialisten zullen u professioneel advies geven. Wanneer u besluit om DDR5 ECC RAM te kopen, krijgt u unieke mogelijkheden met meerdere jaren hardwaregarantie.

pixel