Opslaan in de boodschappenlijst
Een nieuwe boodschappenlijst maken

HP RAM-geheugen

( aantal producten: 4181 )

HP servergeheugen

RAM (Random Access Memory) is een van de belangrijkste componenten voor de goede werking van elke computer, ook servercomputers. De keuze van het geschikte RAM-geheugen is in de eerste plaats van invloed op de prestaties en de stabiliteit van de server, en dus op de snelheid van het lezen van toegangsverzoeken. HP servergeheugen is dedicated RAM dat zich bewijst in servertoepassingen. 

Door geheugen voor uw HP server te kiezen, kunt u de mogelijkheden van uw hardware gemakkelijk vergroten, afhankelijk van het aangegeven aantal slots op uw moederbord. Vergeet niet dat het RAM-geheugen compatibel moet zijn met het moederbord, dus wij raden aan speciaal HP-geheugen te kiezen voor HP-servers. Het toevoegen van RAM heeft niet altijd een positief effect op de hardwareprestaties - let op de klokfrequentie van het huidige RAM. Extra geheugen moet dezelfde kloksnelheidsparameters bieden. 

Welk geheugen moet ik kiezen voor mijn HP server?

De server van een bepaalde fabrikant vereist de keuze van dedicated RAM. Hoewel ze zijn ontworpen om te worden gebruikt in combinatie met het geselecteerde moederbord, variëren de individuele RAM-modellen voor HP in hun parameters. Welke parameters zijn het waard om aandacht aan te schenken? Hoewel klokken alleen al van invloed is op het zo snel mogelijk lezen van gegevens, is het niet het enige geheugenkenmerk waarmee u rekening moet houden. In het geval van servers is de stabiliteit van het systeem van belang, omdat de hardware bedoeld is voor continu gebruik. De belangrijkste dingen in een RAM specificatie zijn: 

- Geheugentype - continue werking van de server vereist energie-efficiënte oplossingen, dus het is een goed idee om geheugen volgens de DDR4-standaard te kiezen, die meer geoptimaliseerd is en ontworpen is voor continue werking bij 1,05 tot 1,2 volt 

- CL-latentie (CAS-latentie) - geeft de tijd aan tussen het verzenden van een verzoek en het lezen van de gegevens. Hoe kleiner de CL-waarde, hoe kleiner de kans op vertraging.

Geheugen toegewezen aan HP-servers

De beste en stabiele werking van de server wordt verzekerd door speciaal RAM voor HPE met ECC (Error Correction Code) systeem. Dit type geheugen wordt gekenmerkt door een uitgebreide databus en de functie van het verzenden van de besturingscode samen met de gegevens, die mogelijke transmissiefouten opvangt. Het ECC RAM maakt de vervanging van een foutieve bit (enkelvoudige foutcorrectie) of een paar bits (dubbele foutcorrectie) mogelijk. Codecorrectie maakt een continue werking van de server mogelijk en zorgt voor systeemstabiliteit, hoewel dit niet noodzakelijkerwijs van invloed is op de hardwareprestaties.

In ons assortiment vindt u dedicated RAM voor HP servers die exact overeenkomen met de technische specificaties van uw server. Wij bieden zowel nieuwe HP RAM-modellen als gebruikte modellen die goed zijn onderhouden en goed zullen werken voor servertoepassingen. Als u niet zeker weet welk type geheugen geschikt is voor uw HP server, kunt u contact met ons opnemen. Onze adviseurs stemmen de componenten graag af op de hardwarevereisten van uw machine. 

pixel