Opslaan in de boodschappenlijst
Een nieuwe boodschappenlijst maken

DDR3 ECC

( aantal producten: 336 )

DDR3 RAM-geheugen

RAM is een van de belangrijkste onderdelen van elke computer. De RAM-bot moet compatibel zijn met het moederbord van het apparaat. Met een bepaald aantal moederbordsleuven kunt u de prestaties van uw computer gemakkelijk verhogen door een RAM-bot toe te voegen of te vervangen. DDR3 is de opvolger van de DDR2-technologie - de DDR3-standaard ondersteunt RAM met een relatief lager stroomverbruik dan DDR2, zodat je kunt spreken van relatieve besparingen. DDR3 RAM dobbelstenen werken op ongeveer 1,5 - 1,35 volt.  

DDR3 is een standaard die uitgaat van de constructie van RAM dobbelstenen in een specifiek type - het is iets lager dan dat van DDR4 en bevat dus precies 240 pinnen. Het is de moeite waard te weten dat de keuze van RAM dobbelstenen in een specifieke standaard wordt gecontroleerd door het specifieke moederbord van de computer - als het ontwerp voorziet in het gebruik van DDR3 RAM, zal geen andere standaard compatibel zijn.  

DDR3-geheugens bieden een aanzienlijke capaciteit en een aanzienlijke snelheid, zodat zij veel voordelen bieden ten opzichte van DDR of DDR2. De nadelen van DDR 3 worden echter herhaaldelijk genoemd, waaronder de hoge CL-ratio in vergelijking met de vorige standaard. Het is echter waar dat door de verhoogde klokfrequentie de CL-parameter zelf soms misleidend is, omdat in verhouding tot de werkelijke capaciteiten van DDR3-disks de latentie vergelijkbaar is met die van DDR2.

DDR3 ECC - wat is het?

DDR3 ECC RAM is uitgerust met een Error Correction Code ECC module. Deze houdt het systeem stabiel, maar beïnvloedt de snelheid van de RAM dobbelstenen. ECC dobbelstenen worden daarom voornamelijk aanbevolen voor servertoepassingen, waarbij een stabiele, continue werking en niet noodzakelijk een snelle kloksnelheid van de RAM-module van belang is.  

ECC (Error Correction Code), is niets anders dan een foutcorrectiesysteem binnen de gegevensbits. Het kenmerkt RAM-dice met een verlengde databus. Als gevolg daarvan worden zogenaamde controlebits, d.w.z. redundante bits, meegestuurd met de gegevenspakketten om correctie door middel van enkelvoudige of dubbele foutcorrectie mogelijk te maken. De werking van DDR3 ECC RAM beïnvloedt de stabiele werking van systemen overal waar een continue, betrouwbare werking van de computer vereist is, d.w.z. voornamelijk in het geval van werkstations en servers. 

Als u echter op zoek bent naar een RAM die geschikt is voor gebruik in een PC of laptop, is het de moeite waard er een te kiezen zonder de ECC module. Helaas kan het bit error correctie systeem de prestaties van RAM dobbelstenen vertragen, dus het zal niet het beste werken voor computers die worden gebruikt voor het werk. Hier is stabiliteit niet zo belangrijk als een snelle systeemrespons, dus is het de moeite waard RAM ECC te laten vallen ten gunste van de prestaties. De situatie is anders voor servers, waar een continue, stabiele werking van het grootste belang is, en elke fout de werking van een server die veel persoonlijke eenheden ondersteunt, kan beïnvloeden, waardoor het werk op grote schaal stil komt te liggen.

Wat voor DDR3-geheugen bieden wij aan?

Ons assortiment omvat DDR3 RAM dobbelstenen van bekende fabrikanten als HP, Kingston, HPE, Micron en Hynix. U vindt er ook populaire dobbelstenen van Samsung en Goodram. Het is de moeite waard om te weten hoe u de juiste RAM-bot kiest voor uw behoeften, om de prestaties van uw hele computer te beïnvloeden. Wat moet u controleren bij het kiezen van nieuw DDR3 RAM? 

Let in de eerste plaats op de capaciteit - voor servertoepassingen is het de moeite waard RAM te kiezen met zo veel mogelijk geheugenruimte. In ons assortiment vindt u RAM's die tussen 2 GB en 8 GB aan totale capaciteit bieden. Daarnaast is ook de klokfrequentie van belang. Als vuistregel geldt: hoe hoger, hoe sneller het systeem draait, maar in het geval van servers maakt dat niet zoveel uit. Als u voor de keuze staat tussen een DDR3 ECC-bot met een grotere capaciteit en een lagere klokfrequentie en een met kleiner geheugen maar een hogere klokfrequentie, kies dan voor de eerste optie.  

Houd ook rekening met de CL indicator - CAS latency - hoe lager de waarde, hoe lager de latency van het gekozen RAM. Kies de DDR3 ECC RAM dobbelsteen die aan uw behoeften voldoet en geniet van de beste kwaliteit componenten met een garantie van meerdere jaren.

pixel