Opslaan in de boodschappenlijst
Een nieuwe boodschappenlijst maken

SODIMM RAM-GEHEUGEN

( aantal producten: 401 )

RAM SO DIMM wat is het?

SO-DIMM RAM is een van de basiscomponenten van elke laptop, die verantwoordelijk is voor de soepele werking van het apparaat en het comfort van het gebruik van verschillende soorten software verbetert. U moet RAM-botjes kiezen op basis van uw behoeften, in gedachten houdend dat elke laptop andere eisen stelt. Zo gebruiken laptops of andere relatief kleine apparaten RAM-botjes van het type SO DIMM (small outline dual in-line memory module). 

SODIMM vs. DIMM - wat zijn de verschillen?

RAM van het DIMM-type is een matrijs die vooral door desktopcomputers wordt ondersteund. Het is een langwerpige, rechthoekige module die altijd het juiste aantal pinnen heeft voor aansluiting op andere componenten die specifiek zijn voor desktopcomputers. 

SO-DIMM RAM verschilt van de eerstgenoemde vooral in formaat. Een dubbele lijn van geheugenmodules ingesloten in een iets kleiner formaat zorgt ervoor dat ze in kleinere hardware passen, waaronder laptops. Natuurlijk worden, samen met de verandering in de lengte van de RAM dobbelstenen, ook andere aansluitingen toegepast om te passen in het formaat van het moederbord van de laptop. 
 
Om de technische ruimte van een laptop optimaal te benutten, moeten alle interne componenten zoveel mogelijk worden samengedrukt, vandaar dat DIMM-dobbelstenen nooit in een laptopbehuizing zullen passen. SO-DIMM sockets maken ook horizontale installatie van RAM mogelijk, terwijl dobbelstenen bedoeld voor desktop computers alleen op het bijbehorende moederbord kunnen worden gemonteerd.

SO-DIMM RAM - hoe te kiezen?

U monteert de SO-DIMM-geheugenmodule in uw apparaat met dezelfde sleutel als de RAM DIMM. Eerst moet u weten welke componenten compatibel zijn met het moederbord van uw apparaat - controleer de specificaties voor uw moederbordmodel. Het volgende punt is de grootte - onthoud dat een 32-bits systeem RAM tot 4 GB ondersteunt. Grotere capaciteiten zijn ontworpen voor 64-bits systemen. 

RAM-capaciteiten variëren en moeten worden afgestemd op het beoogde gebruik van de apparatuur - voor een eenvoudige laptop voor thuisgebruik zullen 8 - 16 GB dobbelstenen volstaan, terwijl apparatuur die wordt gebruikt om een verscheidenheid aan programma's uit te voeren betere prestaties zal leveren wanneer deze is uitgerust met 16 GB of meer RAM dobbelstenen. Grotere capaciteiten verwerken gegevens sneller en zijn bedoeld voor specialistische toepassingen, geschikt voor wie onder meer met uitgebreide grafische programma's werkt. 

De RAM-prestaties hangen echter nauw samen met de mogelijkheden van de grafische kaart en de processor zelf, dus het is belangrijk de module af te stemmen op de mogelijkheden van de computer.

pixel