Opslaan in de boodschappenlijst
Een nieuwe boodschappenlijst maken

RAM-GEHEUGEN NON-ECC

( aantal producten: 462 )

RAM (Random Access Memory) is de basiseenheid van het computergeheugen, maar er zijn verschillende types. Het basisonderscheid heeft betrekking op belangrijke parameters die van invloed zijn op de prestaties van het gehele apparaat. Een daarvan is de aanwezigheid van een ECC (Error Correction Code)-coderingssysteem. Dit type ECC-werkgeheugen beschermt elk bit van de stromende gegevens tegen corruptie.

ECC werkt door afzonderlijke eenheden informatie te controleren op transmissiefouten, zodat logische fouten in het gegevensoverdrachtsgebied worden opgespoord. Dergelijke fouten houden verband met de instabiliteit van digitale informatieopslag, en daarom is ECC een bijzonder belangrijk systeem bij de keuze van RAM voor servers die voortdurend grote hoeveelheden gegevens verwerken.

Non-ECC verwijst naar RAM dat dit type beveiliging niet bevat. In de regel werkt niet-ECC-geheugen goed in personal computers, omdat verbetering van de stabiliteit van het systeem in een laptop de kwaliteit van het werk van een enkele gebruiker niet noemenswaardig zal beïnvloeden, en gepaard gaat met een vermindering van de prestaties van het apparaat.

Non-ECC vs ECC - Wat is het verschil?

Het belangrijkste verschil in de constructie van niet-ECC en ECC RAM is de aanwezigheid van een verlengde databus in het geval van componenten met het Error Correction Code systeem. Dit onderdeel zorgt voor de correcte overdracht van gegevens samen met de controlecode, die in geval van een probleem de bestanden in real time corrigeert en zorgt voor de stabiliteit van het systeem waarop de server is gebaseerd.

Niet-ECC RAM detecteert of corrigeert geen logische fouten binnen de gegevensoverdracht, zodat in geval van gecorrumpeerde informatie fouten in de toepassingsgegevens worden weergegeven en het systeem aan stabiliteit inboet. Er zij echter op gewezen dat ECC-geheugens niet de snelst mogelijke werking garanderen, maar alleen voor stabiliteit zorgen. Daarom hebben persoonlijke apparaten geen RAM met ECC nodig.
Niet-ECC RAM
In ons aanbod vindt u een breed scala aan RAM-geheugen voor gebruik in personal computers, die geen ECC-foutcorrectie ondersteunen. Als u wilt dat uw toestel efficiënt en snel werkt, garanderen deze dobbelstenen de beste prestaties. Voor servers die in een lokaal netwerk draaien, is snelheid minder belangrijk dan stabiliteit. Fouten in verband met de werking van de PC hoeven niet in real time te worden gecorrigeerd.

Standaard werkgeheugen, d.w.z. dat zonder foutcorrectiesysteem, is goedkoper, maar ook geschikt voor thuistoepassingen. Anderzijds zorgen niet-ECC-geheugens voor een snellere en efficiëntere werking, wat een groot pluspunt is wanneer het om PC's gaat. Als u niet zeker weet welke niet-ECC RAM u voor uw computer moet kiezen - schrijf ons. Onze specialisten zullen u helpen de juiste hardware te kiezen volgens uw verwachtingen en vereisten voor uw computer.

pixel