Opslaan in de boodschappenlijst
Een nieuwe boodschappenlijst maken

TOEGEWIJDE HDD

( aantal producten: 813 )

Wat voor soort server schijven? 

Zonder harde schijf, of opslag, kan een computer geen informatie verzamelen en bewaren. U kunt geen gegevens opslaan op een toestel dat geen onderdelen heeft die u de gewenste opslagruimte bieden. De onderdelen die verantwoordelijk zijn voor het massageheugen van een computer kunnen worden onderverdeeld in twee typen - SSD (solid-state drive) en HDD (hard disk drive). De eerste zijn gebaseerd op flashgeheugen en zijn daarom inherent sneller, maar duurder. De nog steeds populaire magnetische versies worden nog steeds gebruikt dank zij hun veel lagere prijs in verhouding tot TB en worden nog steeds verder ontwikkeld. 

HDD's worden nog steeds gebruikt in desktopcomputers en hebben zich bewezen als componenten voor de opslag van grote hoeveelheden gegevens op servers. Servergeheugen is verantwoordelijk voor het verzamelen en opslaan van informatie die niet met een hoge frequentie wordt opgevraagd. Daarom is het niet nodig SSD-componenten te installeren in een server waarvan de taak is gericht op de opslag van gearchiveerde of zelden gebruikte gegevens.  

Dedicated server HDD's zijn componenten die zijn ontworpen voor continu gebruik met het geselecteerde servermodel. In ons aanbod vindt u een breed scala aan magnetische HDD-opslagmedia, waarvan de geselecteerde parameters verschillen omdat zij zijn aangepast aan de werking in een specifieke omgeving.

HDD-servers - hoe kiest u het juiste model?

Door te kiezen voor een server die werkt op HDD's van grotere afmetingen, krijgt u de mogelijkheid om tegen een betaalbare prijs een handige opslagruimte te creëren. Hoewel de meeste moderne servers zijn gebaseerd op SSD-geheugen, zijn er vaak gemengde oplossingen, afhankelijk van de beoogde functionaliteit van de server.  


SSD's bieden snellere toegang tot gegevens en zijn efficiënter, dus als u wilt dat uw server niet alleen gegevens opslaat, maar ook vrij snel reageert op verzoeken van gebruikers, kies dan voor flash-technologie. Als de server daarentegen hoofdzakelijk bedoeld is om gegevens op te slaan en er niet met een hoge frequentie op te werken, is de HDD-versie perfect geschikt. Dergelijke oplossingen zijn bijvoorbeeld geschikt voor het opnemen van bewakingsbeelden.  


Hoe kiest u de juiste aandrijving? De HDD-componenten die beschikbaar zijn in ons aanbod, aangepast om te werken in een geselecteerde omgeving, ondersteunen QNAP of Syngology servers. Let bij de keuze van een bepaalde harde schijf op de basisparameters, die hun mogelijkheden indelen. Deze omvatten:

 

  • Capaciteit - de sleutel tot het creëren van de optimale opslag voor het verzamelen van grote hoeveelheden gegevens. De HDD's in ons assortiment variëren in capaciteit, zodat u het model kunt afstemmen op het beoogde gebruik en uw persoonlijke voorkeur. U vindt componenten variërend van 300GB tot maar liefst 20TB aan data.  
  • Interface - Het belangrijkste is om een schijf te kiezen met een interface die compatibel is met de standaarden van de andere componenten in de server. De meest voorkomende zijn SATA en SAS. Hoewel het SAS-formaat de prestaties van HDD's verbetert, is een geschikte controller nodig om deze HDD's te ondersteunen. Als uw server alleen compatibel is met SATA, of als u gewoon niet zeker bent, kies dan SATA.  


In ons aanbod vindt u dedicated HDD's voor de server met verschillende parameters. Door de componenten te kiezen op basis van de beoogde functionaliteit van het apparaat, creëert u een effectief werkende server die aan uw behoeften voldoet. Onze HDD's worden geleverd met een paar jaar garantie. Als u op zoek bent naar een manier om de bruikbaarheid van uw server te vergroten, maar niet weet welke schijf de beste resultaten zal opleveren, schrijf ons - onze specialisten zullen u helpen bij de keuze van de componenten, zodat de server efficiënt werkt en een veilige gegevensopslag biedt. 

pixel