Opslaan in de boodschappenlijst
Een nieuwe boodschappenlijst maken

DDR5 NON-ECC

( aantal producten: 44 )

DDR5 RAM geheugen

RAM is een van de belangrijkste onderdelen van uw computer die compatibel moet zijn met het moederbord van uw toestel. Met een bepaald aantal moederbordslots kunt u de prestaties van uw computer gemakkelijk verhogen door RAM toe te voegen of te vervangen. DDR5 is de opvolger van de DDR4-technologie, waar al geruime tijd op wordt gewacht. De nieuwe RAM's zijn echter gemaakt voor de toekomst, dus uw hardware moet zijn uitgerust met een moederbord van de volgende generatie om er voordeel uit te halen. 

DDR5 vs. DDR4 - wat is het verschil?

DDR4 RAM is momenteel de meest populaire versie van RAM, met een goede combinatie van belangrijke prestaties en energie-efficiëntie. Hij wordt gekenmerkt door een hogere kloksnelheid, tot 3200 MHz, en een goede bandbreedte, terwijl het stroomverbruik wordt beperkt tot het bereik van 1,05-1,2 V. DDR4-geheugens met de laagst mogelijke CL-parameter (CAS latency) garanderen een minimale latency wat betreft de tijd tussen het verzenden van een verzoek en het lezen van gegevens. 

DDR5 is de nieuwste technologie waarbij de prestaties van de hardware worden verhoogd. Daarom is zij begonnen met het uitbreiden van de communicatiekanalen. DDR4 RAM kreeg elke module een enkel kanaal toegewezen, in DDR5 geheugens zijn het dubbele kanalen, uitgaande van dezelfde bandbreedte voor gegevensoverdracht. Met deze oplossing kunt u in plaats van DDR4 dual channel geheugen, enkel DDR5 geheugen gebruiken. Als u daarentegen kiest voor tweekanaals DDR5, krijgt u een vierkanaals modus die voorheen niet beschikbaar was in standaardoplossingen.  
DDR4-geheugens konden worden voorzien van ECC - Error Correction Code - waarmee fouten in bits in real time konden worden opgespoord en vervangen, hetgeen bijdroeg tot de stabiliteit van de hardware, helaas ten koste van de prestaties. DDR5-geheugen biedt ook de keuze uit niet-ECC- of ECC-versies, afhankelijk van het beoogde gebruik.

DDR5-geheugen - welke parameters biedt het?

De nieuwe DDR5 RAM-technologie is een langverwachte revolutie. Ten eerste bieden DDR5 dobbelstenen een aanzienlijk grotere capaciteit - tot wel 2 TB in totaal. De klokfrequentie voor DDR5 dobbelstenen reikt tot 7200 MHz. De nieuwe RAM dobbelstenen zijn voorzien van 288 pin connectoren. Hogere prestaties betekenen echter meer warmteontwikkeling, en daarom kunnen DDR5 RAM dobbelstenen worden voorzien van geschikte heatsinks voor een goede passieve koeling.  

De energie-efficiëntie in het geval van DDR5 is verhoogd ten opzichte van de DDR4 RAM-versie - de geheugens werken bij een spanning van 1,1 V, waardoor ze geschikt zijn voor servertoepassingen waarbij een continue, langdurige werking van het apparaat een optimalisering van het energieverbruik vereist. Een van de belangrijkste parameters van RAM-geheugen is CL (CAS latency), die de tijd aangeeft tussen het verzenden van een verzoek en het lezen van gegevens. In het geval van DDR5 is dit ongeveer 40, zodat de geheugenprestaties ongetwijfeld hoger zijn dan die van de DDR4-versie. 

U wilt RAM in uw toestel plaatsen, maar u weet niet zeker hoe u nieuwe DDR5 RAM moet kiezen? Neem contact met ons op - onze adviseurs helpen u graag bij het kiezen van de juiste module. 

pixel