Opslaan in de boodschappenlijst
Een nieuwe boodschappenlijst maken

GEWIJD SSD SCHIJVEN

( aantal producten: 2580 )

HDD of SSD?

De harde schijf in elke computer is verantwoordelijk voor de opslag van gegevens en is daarom een van de belangrijkste onderdelen van het apparaat. Schijven zijn er in twee uitvoeringen: HDD en SSD. De HDD, of harde schijf, wordt voornamelijk gebruikt voor de opslag van zelden gebruikte bestanden. Het platterontwerp van HDD's wordt gekenmerkt door tragere toegangstijden, waardoor bestanden langzamer worden geladen. SSD's, of solid-state drives, zijn gebaseerd op NAND FLASH-geheugen, waardoor geselecteerde bestanden onmiddellijk toegankelijk zijn. Serferschijven zijn ontworpen voor continu gebruik, in tegenstelling tot gewone schijven in desktop- of laptopcomputers.

SSD's zijn betrouwbaarder dan harde schijven omdat ze minder vaak defect raken - ze hebben geen bewegende onderdelen die defect kunnen raken, en daarom worden SSD's aanbevolen voor servertoepassingen. Als u echter overweegt om harde schijven te kiezen voor uw IT-systeem, moet u letten op de snelheid van de platter. Populaire SSD's voor servers zijn speciale componenten en blijken jarenlang geheugenruimte te bieden.

Server SSD's - parameters

De meest populaire oplossing voor SSD's in servers zijn:
- 2,5"""" SATA (240GB, 480GB, 960GB, 1,92TB, 3,84TB, 7,68TB)
- 2,5""""SAS (400GB, 480GB, 800GB, 960GB, 1,6TB, 1,92TB, 3,2TB, 3,84TB)
- M.2 NVMe (480 GB, 960 GB, 1,92 TB)
- U.2/U.3 NVMe (960 GB, 1,92 TB, 3,84 TB, 7,68 TB)

U moet ook aandacht besteden aan het schijfprotocol dat u in het apparaat wilt gebruiken. De veiligste oplossing zijn SATA schijven omdat die voor u zullen werken. Een andere oplossing, als iemand schijven in RAID wil hebben, zijn SAS SSD. SATA/SAS schijfcontrollers zijn gemakkelijk verkrijgbaar en de meeste zelfs oudere apparaten zullen geen problemen hebben met de werking. De nieuwste oplossing zijn NVMe schijven. Helaas zul je in de meeste gevallen een software RAID nodig hebben. Controllers die RAID schijven ondersteunen zijn nieuwe oplossingen voor onze server oplossingen.

Naast interne schijven, die via geschikte interfaces worden aangesloten, zijn er ook externe harde schijven verkrijgbaar. Deze worden meestal via een USB-poort op de computer of laptop aangesloten. Ze kunnen worden gebruikt om een back-up te maken van belangrijke gegevens die op de computer zijn opgeslagen. Ze zijn dan veilig geïsoleerd en beschermd tegen mogelijke virtuele aanvallen.

Bekijk ons SSD- en HDD-aanbod

Ons assortiment omvat harde schijven voor laptops en desktopcomputers, maar ook harde schijven en SSD's voor servers. Wij bieden datadragers met verschillende capaciteiten - van de kleinste, handig voor persoonlijke behoeften, tot de echt grote, die met succes kunnen worden gebruikt voor servers en grote hoeveelheden dataopslag. U vindt hier schijven van fabrikanten die bekend zijn en gerespecteerd worden in de wereld van nieuwe technologieën, zoals HPE of Samsung. Kies een speciale SSD voor uw server om maximale prestaties te bereiken.

pixel