Opslaan in de boodschappenlijst
Een nieuwe boodschappenlijst maken

SSD-SCHIJVEN

( aantal producten: 2158 )

SSD - wat is het?

SSD staat voor solid-state drive. In het begin werd de ssd-schijf door sommigen ssd harde schijf genoemd, maar het heeft weinig gemeen met de klassieke hdd-oplossing. Het grootste succes is vooral dat ze extreem snel zijn, wat mensen overtuigt om over te stappen van hdd naar ssd. Met de interne ssd-schijf gaan computers veel sneller aan en het gebruik van websites is zeker veel comfortabeler.

ssd vs hdd-schijf, waar komt het verschil vandaan?

Allereerst door hun constructie, want hier hebben we geen bewegende onderdelen, maar alles werkt volgens het principe van het schrijven van flashgeheugen. Deze oplossingen zijn gebouwd in verschillende technologieën: slc ssd, mlc ssd, tlc ssd (3d nand drives zijn een ontwikkeling van deze technologie). Tegenwoordig wordt voornamelijk de tlc ssd oplossing (3 bits per cel) gebruikt, maar er worden ook QLC ssd's (4 bits per cel) ontwikkeld.

SSD-selectie

Wat voor soort SSD? Welke SSD? Aanbevolen SSD's? Dit zijn de drie populairste vragen waarmee klanten bij ons komen. Er is geen duidelijk antwoord op deze vragen zonder de behoeften van de klant te controleren. Net zo vaak hebben we een vraag over compatibiliteit, omdat klanten ook op zoek zijn naar schijven die compatibel zijn met Windows 10 en Windows Server, maar hier is het veel eenvoudiger, omdat SSD-schijven compatibel zijn met elk besturingssysteem.

Soorten SSD's volgens interface

SATA III SSD - Dit is de populairste en ook de goedkoopste oplossing die beschikbaar is op de markt. De ontwikkelingsmogelijkheden zijn beperkt en het is onmogelijk om efficiëntere SSD's te maken op basis van deze interface. SSD SATA 3 is achterwaarts compatibel met SSD SATA 2. De schijven zijn voornamelijk ontworpen voor leesintensieve werking.

SAS SSD - een serveroplossing ontworpen voor veeleisende klanten en bedrijven. SAS-schijven hebben de mogelijkheid om gegevens gelijktijdig te verzenden/ontvangen, waardoor ze goed zijn voor gemengd gebruikte en schrijfintensieve taken. Dit zijn de beste ssd-schijven voor gemengde toepassingen waarbij hoge IOPS-waarden voor lezen en schrijven nodig zijn.

PCI express SSD - een ontwikkeling van SSD's was de opkomst van PCIe SSD's, die werden ontworpen om de volledige capaciteit van solid-state drives te demonstreren. PCIe SSD's werden om de controller heen aangesloten op de PCIe-connector, zodat ze konden proberen te concurreren met de bandbreedte van RAM. Een populaire oplossing is het gebruik van M2 PCIe adapters, waarmee M.2 drives op de PCIe connector kunnen worden aangesloten.

NVME SSD - NVME (Non-Volatile Memory Express) drives zijn een ontwikkeling van het PCIe drive concept. NVME SSD's zijn momenteel de meest efficiënte oplossing die continu schrijven of lezen mogelijk maakt, dus kan worden aangenomen dat het de snelste SSD is.

De populairste SSD formaten

SSD 2.5 - of de populairste 2.5-inch schijven, ook wel SFF of small form factor genoemd. Dit formaat werkt voornamelijk op basis van SATA- en SAS-oplossingen.

SSD M2 - m2 drives zijn er in verschillende maten (lengte aangegeven in mm): m2 ssd 2242 (42mm), ssd m2 2280 (80mm), ssd m2 22110 (110mm). De populairste oplossing is tegenwoordig de m2 nvme drive.

SSD HHHL (albo HH-HL z ang.: half hoog half lang) SSD in de vorm van een kaart die direct in een PCIe-aansluiting kan worden gestoken.

SSD U.2 (SFF-8639) - 2,5" schijven die vertrouwen op de NVMe intrface.

SSD selectie bij ESUS IT

In het aanbod van onze ESUS IT winkel vindt u een brede selectie van moderne SSD's, waaronder voornamelijk SSD's voor servers. Aanbevolen SSD's zijn:

SSD's naar capaciteit

In gigabytes (GB)

Capaciteiten van 120 GB tot 960 GB

In terabytes (TB):

Capaciteiten van 1 TB tot 8 TB

Toepassing van SSD's

Op dit moment worden SSD's het meest gebruikt in twee soorten apparaten.

Servers - SSD-schijven worden ook gebruikt in apparaten die veel zoekopdrachten tegelijk moeten verwerken, zoals servers met uitgebreide databases. De prijs van het product is gebaseerd op het uithoudingsvermogen, dat wordt beïnvloed door DWPD (Data write per day) of TBW (Terabyte written) of PBW (Petabyte written).

Laptop- en desktopcomputers - moderne SSD-schijven worden voornamelijk gebruikt in laptops en ultrabooks, waar snelheid van veerkracht en stroomverbruik cruciaal zijn. SSD's voor laptops moeten worden geselecteerd op basis van de interface en vormfactor.

Je kunt schijven ook vinden op basis van de manier van werken:

  • Zeer leesintensief (VRI)
  • Intensief lezen (RI)
  • Gemengd Gebruikt (MU)
  • Schrijfintensief (WI)

Voor meer informatie over de aangeboden SSD's kun je contact met ons opnemen via e-mail of telefoon. We beantwoorden graag al je vragen en helpen je de beste SSD te kiezen die aan je behoeften en verwachtingen voldoet. Tegelijkertijd willen we je eraan herinneren dat we ook RAM voor servers, desktops en RAM voor laptops in de permanente verkoop hebben.

We nodigen je uit om te shoppen!

pixel