Opslaan in de boodschappenlijst
Een nieuwe boodschappenlijst maken

NETWERKKAARTEN

( aantal producten: 1286 )

Netwerkkaarten voor servers

Netwerkkaarten in laptops en PC's zijn onderdelen die de computer in staat stellen met het Internet te communiceren. In het geval van servers moet een server-netwerkkaart worden gebruikt om ze te verbinden met het lokale netwerk, met inbegrip van bijvoorbeeld de personal computers van de werknemers van een bepaald bedrijf.

Een netwerkkaart heeft een fysiek, uniek en theoretisch onveranderlijk MAC-adres waarmee zij kan worden geïdentificeerd. Het is nodig om een bepaalde netwerkgebruiker te herkennen. Het MAC-adres wordt in de fabriek in ROM opgeslagen.

Server-netwerkkaarten beïnvloeden de prestaties van het systeem en maken het mogelijk datapakketten worden verzonden tussen de schakels van een lokaal netwerk. Als de PC's in het netwerk een internetverbinding hebben, zal de server er ook een hebben, hoewel de netwerkkaart geen verbinding met het internet hoeft te maken - zij kan alleen op lokale verbindingen werken.

Waar wordt een netwerkkaart voor gebruikt? Waar moet ik naar zoeken?

Een netwerkkaart zet gegevenspakketten om in signalen die beschikbaar zijn voor computers die op een bepaald lokaal netwerk zijn aangesloten. Zij maakt het mogelijk informatie op te slaan en te verwijderen binnen een bepaald bedrijf. Zij versleutelt en verzendt informatie in de vorm van verschillende soorten bestanden. Netwerkkaarten werken volgens een van de volgende standaarden:

Ethernet, Token Ring, FDDI of ArcNet. Een bepaalde kaart kan niet worden geherprogrammeerd om op verschillende van deze standaarden tegelijk te werken.

Netwerkkaarten voor servers moeten gekenmerkt worden door een aangepaste datatransmissiesnelheid - de efficiëntie van het IT-systeem hangt af van deze parameter. Ons aanbod omvat systemen die communicatie mogelijk maken met snelheden van 1 tot 200 Gb/s. Het is ook de moeite waard aandacht te besteden aan het type en het aantal poorten dat door een bepaalde netwerkkaart wordt geboden. Hoe meer poorten, hoe groter de mogelijkheid om verschillende.

Netwerkkaarten - typen

Netwerkkaarten kunnen worden onderscheiden op basis van de aangeboden gegevensoverdrachtssnelheid, hoewel het belangrijkste criterium voor indeling het type assemblage is - er zijn externe en interne kaarten. Externe netwerkkaarten zijn universele apparatuur, die op een computer kan worden aangesloten met behulp van b.v. een USB-poort, hoewel een dergelijke oplossing vooral werkt wanneer een bepaald apparaat niet altijd toegang tot het lokale netwerk nodig heeft. In de regel blijft de keuze vallen op een interne netwerkkaart, omdat deze meer veiligheid biedt in het geval van servers.

In ons aanbod vindt u netwerkkaarten met RJ45, SFP, SFP+, QSFP+, QSFP28 of QSFP56 poorten. De kaarten met een ingebouwde SFP-poort worden als de meest universele beschouwd, omdat ze kunnen worden uitgebreid met inserts die een glasvezelkoppeling ondersteunen of met andere inserts, bijv. met een RJ45-poort.

pixel