Opslaan in de boodschappenlijst
Een nieuwe boodschappenlijst maken

SCHIJF ARRAY

( aantal producten: 234 )

Wat is een NAS-server?

Een NAS-server (Network Attached Storage) is een eenvoudig apparaat voor gegevensopslag. Hij werkt binnen een lokaal netwerk en geeft snel toegang tot opgeslagen bestanden voor elk apparaat in het netwerk. Deze servers functioneren op basis van harde schijven - basisapparaten kunnen maximaal 4 geheugencomponenten bevatten, maar die welke bedoeld zijn voor bredere toepassingen, b.v. voor bedrijven, kunnen functioneren op basis van tientallen schijven

Vanwege hun eenvoudige structuur worden NAS-servers vooral thuis gebruikt of op plaatsen waar een grote hoeveelheid gegevens tijdelijk moet worden opgeslagen, bijv. videobestanden voor hotelbewaking. Een bijkomend voordeel van deze oplossing is de vrijwel onmiddellijke toegang tot de opgeslagen bestanden, voor elk apparaat van het lokale netwerk, alsmede de vrije overdracht ervan binnen de gebruikers van een bepaald netwerk of, met het gebruik van geschikte protocollen, buiten de lokale toegang.

NAS-servers

Wij bieden NAS-servers die geschikt zijn voor zowel zakelijk als thuisgebruik. Apparaten voor kantoorgebruik moeten voldoende bescherming bieden, dus moet u altijd servers kiezen die meer ruimte bieden. Een in een rack gemonteerde NAS garandeert gemakkelijke uitbreiding of onderhoudbare onderdelen. De afzonderlijke schijven kunnen worden gebruikt om een veilige RAID-ruimte te creëren. Dus als u op zoek bent naar hardware die voldoet aan de behoeften van uw bedrijf, zal een QNAP of Synology NAS-server de beste keuze blijken te zijn, vanwege de betrouwbaarheid.

NAS-bestandsservers zijn gebaseerd op radiocommunicatie, maar u kunt ook een bekabelde verbinding krijgen. Deze is veiliger voor bedrijfsnetwerken en zorgt voor een snelle gegevensoverdracht, wat voordelig kan zijn wanneer grote aantallen bestanden moeten worden overgedragen. Een bekabelde verbinding kan ook een betrouwbare oplossing zijn als de server door meerdere mensen tegelijk moet worden gebruikt.

NAS-server voor thuis

Zoekt u een server om het beheer van uw thuisbibliotheek gemakkelijker te maken? Een Wi-Fi NAS-server is de perfecte oplossing voor uw thuisnetwerk. Hiermee hebt u toegang tot gegevens vanaf elk apparaat dat op uw netwerk is aangesloten. Dit kunnen naast pc's ook smartphones, tv's of tablets zijn.

Door thuis servers te gebruiken, hebt u snel toegang tot uw favoriete media - films, foto's of muziekbestanden. NAS is ook handig als u een eenmanszaak runt, vooral als u met grote hoeveelheden gegevens werkt. Bekijk ons aanbod en kies een apparaat dat aan uw behoeften voldoet. Als u ondersteuning nodig hebt - schrijf ons en onze specialisten zullen al uw vragen beantwoorden en u helpen de beste NAS-server voor u te kiezen.

pixel