Opslaan in de boodschappenlijst
Een nieuwe boodschappenlijst maken

DDR5 ECC REGISTERED

( aantal producten: 43 )

RAM DDR5 ECC geregistreerd - RDIMM

RAM voor servers moet het ECC-systeem (Error Correction Code) omvatten, dat defecte gegevensbits opvangt en ze afzonderlijk (enkelvoudige bitcorrectie) of tweemaal (dubbele bitcorrectie) vervangt. Door foutieve bits in verzonden gegevenspakketten op te vangen en deze in real time te vervangen, werkt het systeem stabiel en wordt de werking niet onderbroken. Dit is vooral wenselijk bij servers, waar de stabiliteit van een continue werking van het grootste belang is.

RAM DDR5 ECC REG heeft extra schakelingen, waardoor het signaal in de module zelf wordt versterkt. Dit zorgt voor een efficiënte werking van de server en beschermt deze tegen vastlopen als gevolg van gegevensfouten. Dergelijke modules zijn niet bepaald wenselijk in persoonlijke laptops, omdat de foutcorrectie ten koste gaat van de prestaties. In het geval van een werklaptop kunnen fouten gemakkelijk en snel worden gecorrigeerd, en de mogelijke onderbreking van de werking van het systeem gedurende enkele minuten heeft niet zo'n enorm negatief effect als op een server die door veel gebruikers wordt gebruikt.

DDR 5 RAM - RAM-geheugen van de volgende generatie

DDR5 is een volledig nieuwe en langverwachte technologie die nieuwe hardwaremogelijkheden met zich meebrengt. DDR5 RAM zorgt in de eerste plaats voor meer dan een verdubbeling van de klokfrequentie en een lager stroomverbruik tijdens de werking. Dankzij de nieuwe DDR5 RAM dobbelstenen is het mogelijk een hogere doorvoer en snelheid van hardware te bereiken met behoud van energiebesparende omstandigheden. Dit is een revolutionaire oplossing, die niet alleen in laptops, maar vooral ook in servers en werkstations zijn toepassing vindt.

Het is echter belangrijk op te merken dat de RAM-die compatibel moet zijn met het moederbord, wat de reden is waarom DDR5-dobbelstenen alleen compatibel zijn met moederborden van de nieuwe generatie. Wat verandert er precies aan het gebruik van het nieuwe type DDR5 RAM? Hoe verhouden de specificaties zich tot die van zijn voorgangers?

DDR 4 vs. DDR 5

Bij DDR5 draait alles om hoge klokfrequenties - nu maar liefst 7200 MHz, twee keer zo hoog als de vorige DDR4-technologie, die klokfrequenties van 3200 MHz bood. De nieuwe DDR5 dobbelstenen zijn energiezuinig - het stroomverbruik dat nodig is voor een goede werking van de dobbelstenen is geminimaliseerd tot 1,1 V. Ter herinnering: DDR4 RAM werkt bij ongeveer 1,2 V, maar biedt ook aanzienlijk minder capaciteit.

Vermeldenswaard is ook de CL latency parameter, die, hoewel hij op het eerste gezicht hoger lijkt - rond de 40, in feite een efficiënte en effectieve werking garandeert, op een veel beter niveau dan DDR3 of DDR4. Dit is te danken aan de veel hogere klokfrequentie, dus alleen al de CL-parameter moet worden vergeleken met de mogelijkheden van het nieuwe geheugen en de latency moet in real time worden gecontroleerd. De prestaties van DDR5 dobbelstenen minimaliseren de latentie en maken een snelle, efficiënte gegevensoverdracht mogelijk.

DDR 5 biedt geheel nieuwe mogelijkheden. Een daarvan is een toename van de communicatiekanalen - de modules krijgen dubbele kanalen toegewezen, met dezelfde bandbreedte voor gegevensoverdracht. In plaats van een DDR4 dual-channel RAM-geheugen te gebruiken, kunt u dus een enkele DDR5 gebruiken met hetzelfde effect. Het is ook mogelijk om een dubbelkanaals DDR5 RAM-geheugen te gebruiken om een vierkanaals modus te bereiken - deze optie was voorheen onmogelijk met standaard RAM dobbelstenen.

RAM DDR5 ECC REG - aanbieding

In onze online shop vindt u DDR5 ECC -geregistreerde RAM dobbelstenen in diverse interessante uitvoeringen van bekende merken, waaronder bijvoorbeeld Hynix. Als u op zoek bent naar optimale serveroplossingen, kunt u dobbelstenen kiezen met een capaciteit van 16 tot 256 GB en een klokfrequentie van 4800 MHz.

De nieuwe mogelijkheden van het type DDR5 vormen een langverwachte revolutie die niet alleen de prestaties verhoogt, maar ook een aanzienlijke energie-efficiëntie garandeert. DDR5 ECC RAM dobbelstenen zijn een goede oplossing voor alle moderne servers, maar als u twijfelt over de keuze van het juiste RAM-geheugen, vraag het dan - onze specialisten zullen u professioneel advies geven voordat u tot aanschaf overgaat. 

pixel