Opslaan in de boodschappenlijst
Een nieuwe boodschappenlijst maken

SCHAKELAARS (SWITCHES)

( aantal producten: 1034 )

Switch - wat is het en wanneer is het nuttig?

Een switch is een netwerkapparaat dat netwerksegmenten met elkaar verbindt. Het werkt door gegevens te ontvangen, uit te wisselen, te verwerken en over te dragen tussen netwerkapparaten, zoals routers, computers, servers, IP-camera's, toegangspunten en printers. Switches bestaan ​​uit een voeding en veel RJ-45-connectoren, en in betere versies - ook uit SFP-poorten.

Switches zijn vooral nuttig in complexe IT-netwerken, bijvoorbeeld in grote bedrijven of smart home-systemen die steeds populairder worden. Ze kunnen worden gebruikt voor persoonlijke behoeften, als het nodig is om een ​​ruisbestendig thuis-LAN te creëren of om de mogelijkheid te vergroten om meerdere thuisapparaten op het netwerk aan te sluiten.

Switchees - typen

De eenvoudigste algemene uitsplitsing van een Switch is via de beheersbaarheidscriteria. Unmanaged switches zijn het eenvoudigste type apparaat - ze zijn niet configureerbaar, ze hoeven alleen te worden gevoed en aangesloten op geselecteerde netwerkapparaten.

Met beheerde switches kunt u IP-adresfiltering, redundantie van verbindingen tussen apparaten configureren (door extra communicatiebanden te creëren voor een grotere betrouwbaarheid en netwerkcapaciteit) of vlanes te creëren. De switch kan bovendien PoE-poorten (Power over Ethernet) hebben, die stroom leveren aan netwerkapparaten. Switches zijn verkrijgbaar in twee soorten behuizingen: RACK, dat in een serverkast kan worden gemonteerd, en DESKTOP, een onafhankelijk behuizingsformaat.

In ons aanbod vindt u Switches met een ander aantal poorten - van 4 tot 50. Hierdoor kunt u het type apparaat aanpassen aan uw voorkeuren of aannames met betrekking tot netwerkuitbreiding. Het is de moeite waard om te controleren hoeveel poorten in een bepaalde switch de PoE-connector ondersteunen en SFP-poorten hebben. SFP is een soort micro-transceiver, aangesloten op de connectoren van netwerkapparaten. Hiermee kunt u de functionaliteit van een bepaald apparaat uitbreiden met aanvullende communicatiestandaarden - daarom wordt deze module vaak een SFP-insert genoemd.

Switch - wat vind je in ons aanbod?

Kies de beste oplossing voor uw behoeften. In ons assortiment vind je switches van bekende en gerespecteerde fabrikanten: HPE, NETGEAR of Zyxel. We bieden de beste componenten die zowel in grote bedrijven als voor gebruik in huizen werken, zowel voor het bouwen van een handig netwerk van apparaten als voor het creëren van complexe domotica-beheersystemen.

Netwerksystemen hebben beproefde apparaten nodig om goed te functioneren, dus als u vragen heeft over de selectie van apparatuur, bel ons dan. Onze adviseurs voorzien u van professioneel advies.

pixel